Metody Parzenia

AEROPRESS

AeroPress - wyjątkowe urządzenie, które spełni oczekiwania zarówno początkujących i zaawansowanych miłośników kawy. Produkt łączy w sobie zalety metody przelewowej, french pressu oraz tradycyjnego ekspresu. Przygotowanie aromatycznej kawy jest bardzo proste.

ROZPOCZNIJ

CHEMEX

Jednoczęściowe naczynie w kształcie klepsydry. Chemex jest wykonany z wysokiej jakości żaroodpornego szkła. Drewniany kołnierz pełni rolę uchwytu.  Szkło, Chemex'a nie absorbuje zapachów, co jest szczególnie ważne dla smaku kawy. Chemex'a można zobaczyć na stałej ekspozycji w nowojorskim muzeum sztuki nowoczesnej (Museum of Modern Art)

ROZPOCZNIJ

DRIP

Dripper Hario V-60 - metoda przelewowa zapewnia dużo przyjemności oraz możliwość eksperymentowania z kawą. Bardzo proste i przyjemne przygotowanie, jednorazowo nawet kilka porcji kawy. Dripper bardzo dobrze utrzymuje ciepło, stożkowa forma oraz specjalne żłobienia po wewnętrznej stronie drippera zapewniają doskonały przepływ wody. 

ROZPOCZNIJ

FRENCH PRESS

Znana, lubiana, wygodna i szybka metoda zaparzania kawy, czas potrzebny na przygotowanie kawy za pomocą french pressu to zaledwie około 4 minut. Metoda ta zapewnia wysoką dozę kofeiny w przygotowanym naparze i zapewnia ciekawe efekty smakowe.

ROZPOCZNIJ

COLD BREW

Jest to metoda zaparzania kawy na zimno. Bardzo prosty sposób parzenia, jednak wydobywa głęboki smak i bogaty aromat kawy. Dzięki zaparzaniu kawy zimną wodą zachowuje ona delikatne związki smakowe,eliminuje gorzkość, które jest wynikiem parzenia w wyższych temperaturach. Napój jest  bardzo klarowny i aromatyczny.

ROZPOCZNIJ

BLUE ORCA w twoim domu
Bądź na bieżąco
Zapisz się, aby otrzymywać jako pierwszy oferty specjalne oraz informacje


Wykorzystujemy ciasteczka (cookies) w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu. Można wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies - oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.