NASZE NAJLEPSZE KAWY

Wszystko zaczyna się od plantacji kawy, to tam farmerzy dbając o ziarna i wkładając całe serce w produkcję kawy rozpoczynają proces, dzięki któremu możemy delektować się wyjątkowym smakiem świeżej kawy. Każda kawa ma swoją indywidualną historię. To od kraju, ziemi, nasłonecznienia, otoczenia, wysokości i wielu innych czynników zależy finalny smak dobrej kawy


Proces rozpoczynamy właśnie od plantacji na 20 testowanych przez nas kaw 1 trafia do sprzedaży, są to te kawy, które najbardziej odzwierciedlają nasze wyobrażenie o smaku i aromacie. Szukamy i wybieramy tylko te najlepsze i te wyjątkowe ziarna. Kiedy farmerzy rozpoczynają zbiory, trafiają do nas próbki kaw, każdą wypalamy w samplerze, małym piecu, szukając idealnego profilu palenia, kiedy ziarno spełnia nasze wymagania jakościowe, a smak odpowiada naszym wymaganiom decydujemy się zamówić dane ziarno.


I tutaj rozpoczyna się cały proces, kiedy zebrane ziarna trafiają do naszej palarni, ponownie je sprawdzamy i selekcjonujemy oraz ponownie potwierdzamy proces palenia, tym razem podczas profili sensorycznych, w których zbieramy opinie specjalistów i fanów kawy na temat smaku, wprowadzamy korekty i ponownie testujemy i tak, aż do  momentu, kiedy jesteśmy w pełni zadowoleni z efektów naszej pracy. Proces ten powtarzamy od nowa, kiedy tylko wprowadzimy jakąś zmianę, czy też chcemy wprowadzić do sprzedaży nową kawę.

Obsesyjnie dążymy do perfekcji - to smak jest dla nas najważniejszy - to dla smaku i Waszego zadowolenia, spędzamy godziny przy piecu i podczas cuppingów, co nie ukrywamy sprawia nam wielką przyjemność.